Näyttelyyn voi ilmoittautua joko postitse tai sähköisesti. Ilmoittaessaan koiransa näyttelyyn näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttelysääntöjä ja niitä täydentäviä ohjeita sekä rokotusmääräyksiä.Säännöt löytyvät Kennelliiton kotisivuilta. Ilmoittaja sitouduu noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttelysääntöjä ja niitä täydentäviä ohjeita. Ilmoittaja sitouduu myös noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttely- ja antidopingsääntöjä sekä niitä täydentäviä ohjeita. Ilmoittaja antaa luvan, että Kennelliitto ja rotuyhdistykset saavat julkaista koirani saaman arvostelun.

Sähköinen ilmoittautumisjärjestelmä Showlink-näyttelyihin löytyy osoitteesta ilmoittautuminen.kennelliitto.fi

Sähköisen ilmoittautumisjärjestelmän kautta tehdään myös ilmoittautumiset omatoimisesti näyttelyjärjestelmää käyttävien yhdistysten näyttelyihin. Näiden ilmoittautumisten osalta tiedustelut tulee lähettää näyttelyn järjestävälle yhdistykselle.

UUTTA! Nyt voit myös rekisteröityä Showlink ilmoittautumisjärjestelmään! Rekisteröidyttyä pystyt tarkastelemaan koirasi näyttelyilmoittautumisia, ilmoittautumaan näyttelyyn ja helposti muokkaamaan omia yhteystietojasi. Rekisteröitymään pääset sivun oikeasta yläkulmasta henkilökuvaketta painamalla.

Ilmoittautuminen aloitetaan valitsemalla oikea näyttely näyttelylistasta. Näyttelylistaus on järjestetty lähimmän päättyvän ilmoittautumisajan mukaan, joten ne näyttelyt, joiden ilmoittautumisaika on päättymässä seuraavaksi, ovat listassa ylimpänä. Voit muuttaa listalla järjestystä klikkaamalla Aika, Paikka tai Näyttely-tekstejä. Listalla on oletuksena näkyvissä 20 näyttelyä. Mikäli haluttu näyttely ei löydy, on listan alapuolella sininen kaksipäinen nuoli, jota klikkaamalla saa näkyviin kaikki tulevat näyttelyt, joihin on mahdollista ilmoittautua järjestelmän kautta.

Näyttelyn valinnan jälkeen ilmoittautuminen aloitetaan syöttämällä omistajan tiedot. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, niin yhteystiedot tulevat automaattisesti. Mikäli näyttelyä koskeva posti halutaan toimitettavaksi paperitse sähköpostin sijaan, tulee ilmoittajan poistaa ruksi kohdasta ”Otan vastaan kutsun sähköpostilla”. Kun kaikki tiedot on syötetty jatketaan klikkaamalla Jatka-painiketta.

Koiran ilmoittaminen näyttelyyn aloitetaan syöttämällä koiran rekisterinumero sille varattuun kenttään. Tämän jälkeen painetaan enter-näppäintä, jolloin järjestelmä hakee rekisterinumeron perusteella tiedot valmiiksi, mikäli koira löytyy ennestään Kennelliiton tietokannasta. Tietojen latautumisen jälkeen ilmoittajan tulee valita koiralle vielä kilpailuluokka sekä mahdolliset muut omistajat. Mikäli järjestelmä ei hae koiran tietoja (esim. ulkomainen koira tai tuontikoira, jota ei ole vielä rekisteröity Kennelliittoon), tulee koiran tiedot täyttää ilmoittautumiseen itse.

Koiran omistajatietoja voi muokata koiran tietojen alla. Ilmoittajan ei tarvitse olla yksi koiran omistajista. Huom! Mikäli näyttelyssä on halvempi ilmoittautumismaksu esim. saman omistajan toiselle koiralle, on ilmoittautuminen tehtävä samalla kertaa alennuksen saamiseksi. Huomioithan että mahdolliset alennukset koskevat vain saman omistajan koiria.
Kun tiedot ovat valmiina, klikataan Lisää ilmoittautumiseen -painiketta.

Lisäyksen jälkeen koira näkyy ilmoittautumislistauksessa. Tämän jälkeen voidaan aloittaa uuden koiran, kasvattajaluokan tai junior handlerin ilmoittautuminen. Kun kaikki ilmoittautumiset on syötetty järjestelmään ja ne näkyvät yhteenvedossa, klikataan Siirry maksamaan -painiketta. Tämän jälkeen valitaan sopivin maksutapa ja maksetaan ilmoittautuminen.

Maksusivun yhteenvedosta on nähtävissä vielä kooste ilmoittautumisesta. Tässä vaiheessa tarkistetaan, että ilmoittautumiset ovat menossa oikeaan näyttelyyn ja, että kaikki tiedot ovat oikein. Onnistuneen ilmoittautumisen jälkeen ilmoittajan sähköpostiin lähetetään vahvistus ilmoittautumisesta. Vahvistuksesta tulee tarkistaa, että tiedot ovat oikein. Mikäli vahvistusta ei tule, on otettava yhteys Showlinkiin. Vahvistuksen tulisi saapua noin tunnin sisällä onnistuneesta ilmoittautumisesta.

Vinkki Omakoira-käyttäjille:
Omakoira-palvelussa ilmoittautumiset välilehdeltä on tarkistettavissa ilmoittajan omistuksessa olevien koirien näyttelyilmoittautumiset.